Тази хибридна соларна система е проектирана да отговаря на енергийните нужди на домакинството, като използва слънчевата енергия за производство на електричество и съхранява излишъците в батерийна система, за да се използват по-късно, когато слънцето не е достатъчно налично или потреблението на енергия е по-високо.

За проекта

9,63 Kwp хибридна система

ДАТА:

07 юли 2022 г.

КАТЕГОРИЯ:

Хибридна

ВЪЗЛОЖИТЕЛ:

име на възложител

АДРЕС:

Полски Тръмбеш, Велико Търново

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПРОЕКТА

Проектът “Домашна 9,63 Kwp хибридна система за собствени нужди с батерия 5,12 Kwh” е успешно изпълнено решение за производство и управление на електрическа енергия за домашно потребление. Тази хибридна соларна система е проектирана да отговаря на енергийните нужди на домакинството, като използва слънчевата енергия за производство на електричество и съхранява излишъците в батерийна система, за да се използват по-късно, когато слънцето не е достатъчно налично или потреблението на енергия е по-високо.

Този успешен проект предоставя надеждна и устойчива електрическа енергия, като същевременно спестява разходи за електроенергия и допринася за опазване на околната среда.

Ползи от проекта

 • Мощност на системата: Системата е с мощност от 9,63 Kwp, което означава, че има капацитет да произвежда до 9,63 киловата ват-пика електрическа енергия от слънчевата радиация.
 • Соларни панели: Проектът използва соларни панели със съответната мощност и ефективност, за да събират слънчевата енергия и я превръщат в постоянен ток (DC).
 • Инвертор: Системата е оборудвана с хибриден инвертор, който има двойна функция – да преобразува постоянния ток (DC) от соларните панели във взаимозаменяем ток (AC), който се използва за електрическите уреди, и да управлява батерийната система.
 • Батерийна система: Хибридната система включва батерия с капацитет от 5,12 Kwh, която съхранява излишъците от произведената слънчева енергия. Това позволява на домакинството да използва съхранената енергия, когато слънцето не е налично или в случаи на повишено потребление на електричество.
 • Система за мониторинг: Проектът е оборудван със система за мониторинг, която предоставя детайлни данни за производството и потреблението на електрическа енергия. Това помага на собствениците да проследят ефективността на системата и да оптимизират използването на енергия.
 • Самозадоволяване с енергия: Системата има потенциала да допринесе за самозадоволяване с енергия на домакинството, тъй като генерираната слънчева енергия и съхранената в батерията е достатъчна за покриване на ежедневните електрически нужди на сградата.
 • Устойчивост и енергийна ефективност: Проектът допринася за устойчивото развитие и енергийната ефективност на домакинството, като намалява зависимостта от конвенционални енергийни източници и спомага за намаляване на въглеродния отпечатък.

Технологии

 • Домашна 9,63 Kwp хибридна система за собствени нуждис батерия 5,12 Kwh.
 • Инвертор Deye SUN-8K-SG04LP3-EU трифазен хибриден инвертор ,всичко в едно
 • Батерия Li ion battery Topband YOLANESS R51100A 5.12Kwh
 • Алуминиева конструкция, земен монтаж.
 • Добри резултати ,ниски сметки за електричество,независимост.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Публикувай коментар