Хибридните соларни системи с батерия са отличен избор за тези, които искат да използват енергията на слънцето, но същевременно да имат и независимост при липса на слънчева светлина или при прекалено високо потребление на енергия.

За проекта

5 Kwp хибридна система с 5.12 Kwh батерия

ДАТА:

07 юли 2022 г.

КАТЕГОРИЯ:

Хибридна

ВЪЗЛОЖИТЕЛ:

име на възложител

АДРЕС:

Долна Оряховица, Велико Търново

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПРОЕКТА

Конфигурирането на хибридни соларни системи с батерии става все по-популярно в днешно време. В случая с хибридна соларна система от 5 Kwp с 5.12 Kwh батерия, е една от възможните комбинации, която може да се използва за домове и бизнес сгради.

Хибридните соларни системи с батерия са отличен избор за тези, които искат да използват енергията на слънцето, но същевременно да имат и независимост при липса на слънчева светлина или при прекалено високо потребление на енергия. Те са също така стъпка към постигане на устойчив и екологичен начин на живот.

Ползи от проекта

  • Соларни панели: Системата е с мощност 5 Kwp, което съответства на капацитета на соларните панели. Този размер на системата е подходящ за средни до големи обекти и може да произвежда достатъчно енергия, за да задоволи ежедневните електрически нужди на сградата.
  • Инвертор: Хибридната система използва инвертор, който съчетава функции на фотоволтаичен (PV) инвертор и батериен инвертор. Това позволява на системата да преобразува постоянния ток (DC), генериран от соларните панели, във взаимозаменяемия ток (AC), който се използва за електрическите уреди.
  • Литиево-йонна батерия: Системата е оборудвана с батерия с капацитет от 5.12 Kwh. Този тип батерия обикновено използва литиево-йонна технология, която е популярна за своите висока ефективност и дълъг живот. Батерията съхранява излишната енергия, която се произвежда от соларните панели през деня, за да се използва по-късно, когато слънцето не е налично или потреблението на енергия е по-голямо.
  • Система за мониторинг: Хибридната соларна система се допълва с система за мониторинг, която следи производството и потреблението на енергия. Това позволява на собствениците да проследят и оптимизират ефективността на системата и да контролират използването на енергия.
  • Изключителна енергийна ефективност: Хибридната соларна система с батерия допринася за значително намаляване на зависимостта от електрическата мрежа. Това не само спестява пари за електричество, но и намалява въглеродния отпечатък на сградата, като улеснява прехода към устойчива и екологично отговорна енергийна система.

Технологии

  • 5 Kwp хибридна система с 5.12 Kwh батерия.
  • Системата е изградена за собственни нужди и работи без наличие на електрозахранване от мрежата.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Публикувай коментар