Този проект предоставя надеждно и устойчиво енергийно решение за големи сгради или предприятия, като същевременно допринася за оптимизиране на разходите за електроенергия и устойчиво развитие.

За проекта

Мрежова трифазна система 179.85 Kwp

ДАТА:

07 юли 2022 г.

КАТЕГОРИЯ:

Мрежова, трифазна

ВЪЗЛОЖИТЕЛ:

име на възложител

АДРЕС:

Пролет, Димитровград, Хасково

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПРОЕКТА

Мрежовата трифазна соларна система с мощност 179.85 Kwp за собствени нужди и продажба на излишната енергия е голям проект, проектиран да задоволи електрическите потребности на големи сгради, индустриални предприятия или други масивни потребители на електроенергия. Тази соларна инсталация работи във взаимодействие със съществуващата електрическа мрежа, като произвежда зелена енергия и позволява на собственика на системата да използва излишъка от енергията и да я продава на мрежата.

Този проект предоставя надеждно и устойчиво енергийно решение за големи сгради или предприятия, като същевременно допринася за оптимизиране на разходите за електроенергия и устойчиво развитие.

Ползи от проекта

 • Мощност на системата: Системата има обща мощност от 179.85 Kwp, което означава, че може да произведе до 179.85 киловата ват-пика електрическа енергия от слънчевата радиация.
 • Трифазен инвертор: За тази голяма соларна система се използва трифазен инвертор, който е предназначен за преобразуване на постоянния ток (DC) от соларните панели в трите фази на взаимозаменяемия ток (AC), който се използва от голямата електрическа мрежа.
 • Соларни панели: Проектът използва голям брой соларни панели с висока ефективност, които се инсталират на покриви или на земята, според наличната площ и нуждите на инсталацията.
 • Система за мониторинг и управление: За ефективно управление и контрол на системата, тя е оборудвана с система за мониторинг, която следи производството и потреблението на енергия. Това помага да се оптимизира работата на системата и да се контролира излишъкът от произведената електрическа енергия, която може да се продава на мрежата.
 • Собствена употреба на енергия: Собственикът на системата може да използва генерираната електроенергия за собствени нужди, което намалява зависимостта му от електрическата мрежа и спомага за намаляване на електрическите разходи.
 • Продажба на излишъка от енергията: В случай на излишък от произведената електроенергия, системата може да продава тази енергия на мрежата, като така собственикът има възможност да генерира приходи от продажба на зелена енергия.
 • Енергийна ефективност и устойчивост: Проектът допринася за постигането на енергийна ефективност и устойчивост на сградата или предприятието, като се намалява въглеродния отпечатък и се използва енергия от възобновяем източник.

Технологии

 • Мрежова трифазна система 179.85 Kwp за собствени нужди и продажба на излишната енергия.
 • Два инвертора DEYE SUN-100K-G03-100kW с отлични характеристики
 • Панели Longi Solar LR5-72HBD-525-545М /545Wp/ 330 бр.
 • Конструкция изток /запад
 • Отлична икономически оправдана инвестиция с възвръщаемост 2,5 год.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Публикувай коментар